Wednesday, December 18, 2013

Kerja Sambilan #1

assalamualaikum wbt .. kawang-kawang semuo ! kawan-kawan yang yang dirahmati oleh Allah , insyaallah ...
dah lama banget deh tak menaip di ruang blog ni haa ... takdok masa . kalu ade masa pon, tak dpt nk access . sebab wifi tak sampai :(

now, fyza tengah cuti midsem .. seminggu je pon .. seminggu pon seminggu la .. even cuti, assignment tetap banyak dan study ape pon tak lagi untuk presentation n exam .. adui . macam mana ni ..

time cuti ni jugak abang mintak tolong fyza kerja kat CC dia . fyza mmg suke bab2 komputer ni .. syok pulak .. sekadar menolong . tak mengharap papepon . asalkan abang bagi makan tengah hari sudah .. :)

fyza start kerja dengan dia , isnin .. pagi tu abang mintak tolong . sampai je cc dia, bersihkan la dulu . sapu-2 lap-lap cermin ... then abang ajar la macam mana nak guna fotostat, scanner, nk print .. semua la .. termasuk sape yang nk gune PC and LP ..

kalau ikut rekod sebelum-2 ni, alhamdulillah la rekod PC user tu ada la peningkatan . walaupun income tak sampai RM100 ... ala, kerja cc ni, mmg lambat sikit la nk dpt income dari PC user .. tp, alhamdulillah kami dapat banyak dari hasil fotostat, print, scan . yela, kat situ kan kawasan pelajar university and kolej . so, dorang banyak hntar assignment la kat cc abang tu ..

first time kerja situ, best la jugak . sebab ade customers . tp kalau lengang, mmg bosan oo ... nk buat kerja pon takde mood .. bila ada org, aish, tak menang tangan di buatnya .. nak je suruh c'tmer beratur tau . ikut giliran . haha ..

abang tutup kedai pukul 12 malam . tapi malam tu abang tak terus tutup sebab kawan abang nak datang . nak tangkap hantu2 and buat pagar la kat kedai tuu .. lama jugak la fyza tunggu .. tp best la tengok dia masukkan benda tu dalam botol . hehe ..

kedai abang tu , before this. uncle india yang punya . abg take over je la ni .. so, makhluk2 halus tu banyaknya kat bilik sembahyang uncle tu . now. bila abg dah amik alih, bilik tu jadi bilik solat kami la ..

alhamdulillah la , kami tak kena kacau ...

#DoakanCcAbangMaju :)